עובש המתפשט על הקירות מהווה תופעה המטרידה את מנוחתם של דיירים רבים. פטריית העובש עשויה להוביל לבעיות בריאותיות רבות, כמו שיעול, גירוי בעיניים, גירויים בעור, הופעה והחמרה של אלרגיות ואפילו פגיעה במערכת החיסונית. אנשים הנחשפים לעובש עשויים לחלות בדלקות שונות והעובש מסוכן במיוחד לאנשים הסובלים מאסטמה.
עובש משגשג בחללים לחים ולכן ניתן לראותו בעיקר בחללים רטובים כמו מטבחים על השיש וחדרי רחצה, אך הוא עשוי להצטבר גם על גבי שטיחים, בדים ובעיקר על גבי קירות.
חשוב מאוד לשלוט ברמת הלחות בחלל כך שתהיה נמוכה מ-50% באמצעות השקעה בבידוד וכן תיקון נזקי מים וליקויי נזילות שמקורם ברטיבות קפילארית, פגמים בצנרת וסתימת של פתחי אוורור. חשוב לאתר את העובש בטרם הוא צומח ומתרבה כאשר לרוב ניתן לזהות בקלות כתמי עובש שחורים וגם לזהות את היווצרותו על פי הריח הלא נעים בחדר.
עם זאת, לעיתים נבגי העובש קטנים במיוחד ובלתי מזוהים, אך מרוב שהם כאלה קטנים בני אדם עשויים לשאוף אותם ישירות למערכת הנשימה בלי לשים לב כך שהם עלולים לגרום לתחלואה הקשורה בנשימה ובריאות. אחת הבעיות הגדולות הן שהעובש עשוי להתפשט במהירות ויש לעצור אותו בטרם התפשטותו המהירה.
זהירות, עובש לפניכם
עובש בקיר מהווה פגם אסתטי ומטרד בריאותי ולכן, יש למנוע את היווצרותו וגם לפעול להסרתו בהקדם האפשרי. בשלב הראשון יש לדאוג לאיטום ראוי כשכבת הגנה על פני הקיר מפני היווצרות פוטנציאלית של עובש. ניתן להשתמש בסילרים וחומרים אנטי בקטריאליים כולל צבעים שמונעים הצטברות של עובש. במידה ומעוניינים לשמור על גוון הקירות הטבעי אפשר להשתמש בסילר שקוף כך שלא ניתן יהיה לראות שהקיר עבר עיבוד ייחודי. מעבר לאיטום מקדים, יש להשקיע באיתור בעיות של נזילות ורטיבות שעשויות לפגוע בתשתיות, כמו נזקי צנרת למיניהם. חשוב לדאוג לייבוש מידי במיוחד במקרה של נזילות והצפות. קיימים חומרי שיקום המיועדים לטיפול ברטיבות קפילארית שנחשבת לאחד המקורות הנפוצים בהיווצרות של עובש. רטיבות זו מתארת תופעה של מים העולים למעלה ומטפסים על הקירות, גורמים לקילוף ולסדקים וכן לעובש.
יש דרכים שונות לבדוק אם יש דליפה או נזילה סמויה במידה והיא אינה גלויה כאשר מופיע עובש על הקיר המרמז לרוב על בעיה כלשהי. בעת הטיפול בעובש חשוב להגן על העור מפניו כולל הצטיידות בכפפות גומי ובגדים ארוכים וכן לדאוג שהאזור המטופל יאוורר היטב. כיום קיימים תכשירי ניקוי עוצמתיים קוטלי עובש שמבוססים על חומרים פעילים אך אינם מסכנים את הבריאות ורצוי להצטייד בחומרי ניקוי מקצועיים שבכוחם להסיר את העובש בדרך מהירה ויעילה במיוחד וניקוי פוליש יסודי.
אוורור זה שם המשחק
באזורים שנפגעו קשה על ידי עובש אפשר להשתמש גם במכשיר אדים וכן לנסות לשמור על אוורור וייבוש חללים רטובים כמו המטבח, המרפסת וחדרי הרחצה. יש לזכור שבמקומות בהם פחות יש זרימת אוויר העובש גדל ולהתמקד גם בניקוי חלונות ודלתות שגם עליהם עשוי לגדול עובש. בעת השימוש בחומר יש להקפיד על ההוראות המצורפות לתכשיר על מנת לבצע ניקוי יסודי כולל ריסוס ממרחק מומלץ ושימוש בחומרים להגברת הספיגה. בחרו משמיד עובש ובדקו על אילו תשתיות ניתן ליישם אותו כמו זכוכית, אבן, בטון, רובה אקרילית, פלסטיק, פורצלן, משטחים צבועים ומהי שיטת היישום המועדפת כמו למשל, מריחה, הברשה, טבילה או קרצוף כאשר כדאי להעדיף חומר ניקוי המנטרל גם ריח לא נעים הנובע מהעובש וליהנות לאחר השימוש בתכשיר מסביבת מגורים נקייה ונעימה לטווח ארוך.